Bij deze een lijst met oplichters die ogenschijnlijk de leukste producten verkopen.

Trap er niet in want je bent je geld gewoon kwijt.

Classic Arcades, Jeff and Crystal Mcaffee.

Maken zogenaamd stickers voor je flipperkast meestal krijg je helemaal niets geleverd of ze sturen je letterlijk een hoop vuilnis toe.

Soms krijg je wel een bestelde sticker geleverd maar de kleuren kloppen dan totaal niet.

Paypal geeft je je geld niet terug want “ze hebben tenslotte geleverd”

Big Dog, ook bekend als Mark Caps.

Verkoopt zogenaamd elektronische componenten maar na betaling is hij spoorloos.

Als je al iets geleverd krijgt blijkt het bij nader inzien kapot te zijn of een verkeerd equivalent wat na enkele minuten doorbrand.

SUPEROPLICHTER PAYPAL internationaal betalingssysteem en eigendom van Ebay

Dit bedrijf maakt ondermeer via Martkplaats(ook eigendom van Ebay) reclame dat ze kopersbescherming geven maar dat is één grote leugen.

Als je in de problemen komt omdat bijvoorbeeld iemand je oude troep levert ipv de bestelde artikelen dan komt Paypal opeens met een heleboel kleine lettertjes in hun voorwaarden om er onderuit te komen.

Paypal rekent bovendien 3,4% provisie als je geld via ze ontvangt, betaal je met dat geld weer een ander dan betaalt die óók die 3,4%

Wisselkoersen worden door Paypal zo ongunstig mogelijk berekend (behalve voor zichzelf), je betaalt altijd teveel voor een buitenlandse muntsoort.

Slapend rijk worden zonder ook maar enige verantwoording te nemen is bij Paypal het enige devies.

UPDATE

Mocht je toch Paypal gebruiken verwijder dan je bankrekening indien je die hebt toegevoegd aan je account.

Wat je waarschijnlijk niet hebt gelezen in alle kleine lettertjes is dat je hun tevens toestemming geeft om geld van jouw rekening te halen als zij dat nodig vinden.

Probleem daarbij is dat zij menen bij alles in hun recht te staan en proberen alles wat er maar mis kan gaan te verhalen op jou. Bij oplichterij of een hack van jouw account halen ze de kosten meteen van je bankrekening zonder enig overleg, zie dan nog maar eens je hypotheek op tijd te betalen.

HACKRISICO

Paypal pocht dat je bij hen geen random reader nodig hebt.

Waarom denk je dat die dingen er zijn?

Inderdaad, niet om je het leven zo moeilijk mogelijk te maken maar om je rekening voor hackers veilig te stellen.

De veiligheid van Paypal is minimaal en onder iedere geldende norm, in combinatie met een gekoppelde bankrekening of creditcard loop je het risico om op een afgrijselijke manier in de schulden te komen.

Zie ook de websites van Tros Radar en Kassa voor nog veel meer informatie over de vieze praktijken van Ebay, Marktplaats en Paypal.